Annette Clausen - Kundalini yoga

Kundalini yoga er en terapeutisk yogaform, der afbalancerer, stimulerer og styrker den enkelte både fysisk, mentalt og sjæleligt.

Det er en yogaform, hvor du ved at benytte lette og enkelte værktøjer, balancerer dit nerve- og lymfesystem og samtidig styrker din krop, dit sind og din sjæl.

I Kundalini yoga anvender vi meditation, mantraer, fysiske øvelser og åndedrætsteknikker i utallige kombinationer. I Kundalini Yoga er åndedrættet er en meget vigtig del, idet din vejrtrækning siger en hel del om, hvordan du har det. Så ved at rette din opmærksomhed mod åndedrættet, kan du mærke, hvordan du har det.

Dit åndedræt og dine følelser er forbundet, og gennem åndedræt påvirker du din sindstilstand. Åndedrættet kaldes for (Prana) som betyder ”vores livsenergi” Et langsomt og roligt åndedræt hjælper eksempelvis til, at berolige nervesystemet derfor er åndedrættet en vigtig og integreret del af yogaen.

Kundalini yoga kan praktiseres af alle, med udgangspunkt i den tid man har til rådighed den enkelte dag. Det betyder du har mulighed for, at tilpasse din yoga praksis med dit privat og arbejdsliv.

Det er en yoga form hvor du hurtigt og effektivt hele tiden oplever at blive bedre til yoga, den er meget effektfuld og der indgår fysiske øvelser, chant, mantra og meditation til hver klasse.

I Kundalini yoga følger man en helt bestemt rækkefølge i hver Kriya (Kriya er sammensætningen af øvelser) det betyder, at der er regler for hvordan hvert Kriya sæt skal udføres, hvilket andre yogaformer ikke har. 

Se https://www.satn.dk/