Ulla Upma Kaur Steen - Kundalini yoga med Gongmeditation

Ulla Upma Kaur Steen - Kundalini yoga med Gongmeditation

Kundalini Yoga er bevidsthedens Yoga. 

Kundalini Yoga er potent og kraftfuld, og kan ikke umiddelbart sammenlignes med andre yogaformer. Så kom med et åbnet sind og mærk hvad der sker.

Jeg har til denne dag valgt en Kriya for hormonsystemet, hvor vi  gennem fysiske øvelser, åndedrættet, mantraer og meditation, får dels sved på panden, men også ro og afspændthed.

Vi afslutter med Gongmeditation. Gongmeditation er en helt unik lydpraksis, der gennem terapeutiske lyde og vibrationer får dig i en tilstand af ro og afspændthed. Lydhealing anvendes i mange dele af både det etablerede og alternative sundhedssystem. 

Fordelene er mange, bl.a. forebyggelse af stress, depression, sygdom osv.

Det kaldes også for et “Gongbad”, da alle kroppens celler bades i de meditative lydbølger. 

Oftest ligger man på sin yogamåtte med et tæppe over sig, helt afspændt med lukkede øjne og bare nyder!

Cedric Gorinas - Hjerteåbnende yoga

Cedric Gorinas -  Hjerteåbnende yoga

“Yoga for the Heart” - yoga, der bringer dig tilbage til dit hjerte

Med Cedrics klasse får du en oplevelse af, hvad yoga kan: ikke blot en sund og helende form for motion, men også en adgang til de dybere lag i dit hjerte og en støtte til dit liv uden for yogamåtten.

De gamle yogiske tekster kendetegner hjertet, ”Hridaya”, som centret for selvet - der hvor vores dybere sandhed ligger. Hjertet er også der, hvor vi bliver klarere om både vores dybeste ønsker og kan bygge op moden til at leve dem ud. Imidlertid kan hjertet også være lige med sorg og en sårbarhed, som det med at føle ind i sit hjerte naturligt indebære. Ud over det følelsesmæssige betegner hjertet et område i kroppen, nemlig brystet, skuldrene og nakken, hvor mange af os oplever ubalance og endda smerter.
På denne klasse bliver du guidet igennem en kort rejse ind i hjertets univers ved hjælp af et langsomt, men stærkt flow af asanas (stillinger) med et hjerte-centreret fokus.
Du vil desuden smage på yogaens helings evner – også kaldt ”therapeutics” – og får nogle fifs med hjem, som ville give dig mere frihed i skulder- og nakkeregionen.

Alle kan være med, også dig uden tidlig erfaring med yoga.

James Hunt - Mindful Yoga

James Hunt - Mindful Yoga

Mindful Yoga er en blid yogastil. Jeg tager udgangspunkt i den traditionelle Hatha yoga, men min undervisning bærer også præg af nyere retninger såsom restorativ- og yin yoga.

I Mindful Yoga bruger vi viden fra meditation til at fastholde vores opmærksomhed.

I de blide dynamiske øvelser bruger vi åndedrættet til at hjælpe os med at fastholde opmærksomheden på hver eneste bevægelse. I de statiske stillinger bruger vi ligeledes åndedrættet sammen med opmærksomhed på den del af kroppen, som der arbejdes med. Gennem åndedræt og bevidst nærvær forløser vi krop og psyke og bevæger os dybere ind i stillingerne. 

Se http://www.yoga-nord.dk

I de blide dynamiske øvelser bruger vi åndedrættet til at hjælpe os med at fastholde opmærksomheden på hver eneste bevægelse.